‘een zorgvuldige reconstructie …. en een eerbetoon aan het Joodse verzet’  Elsbeth Etty in het NRC.

Walter Süskind. Hoe een zakenman honderden Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redde. Het echte verhaal van de film.

De Joodse zakenman Walter Süskind vluchtte in 1938 uit nazi-Duitsland naar Nederland. Tijdens de bezetting was hij een van de belangrijkste medewerkers van de Joodse Raad. Als hoofd van de Hollandsche Schouwburg werd hij voor duivelse dilemma’s gesteld. Medeverantwoordelijk voor de deportatie van tienduizenden Joden naar Westerbork, maar hij wist ook honderden mensen de Schouwburg uit te smokkelen. Zelf overleefde hij de oorlog niet. Het is een verhaal waarin de waarheid ongrijpbaar lijkt: was Süskind een verrader of een verzetsheld? In dit boek staan de feiten.

Op 19 januari 2012 gaat de film Süskind van Rudolf van den Berg in ruim honderd bioscopen in première, met Jeroen Spitzenberger in de titelrol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor contact: mail naar info@markschellekens.nl of twitter naar @marksmessages

 

 


Comments are closed